Vi bearbetar och tillverkar

Vår certifierade tillverkningsprocess hjälper dig att effektivisera!  Genom Vår breda maskinpark och goda kunskap inom produktion och svetsning av stål hjälper vi dig snabbt tillverka det du har behov av. Vår ambition är att hålla branschens kortaste ledtider och högsta service. Inget är omöjligt för oss!
Vi är certifierade enligt EN 1090-2 EXC1 EXC2 och EXC3.

.

Kapning & Sågning

Vi hjälper dig att kapa materialet som du köper från oss. Vare sig det rör sig om ett transportkap eller kap på millimetern så står vi redo för att hjälpa dig. Vi erbjuder dig att köpa alla lagerhållna dimensioner kapade på millimetern till det mått du önskar. Vi kan även kapa upp stora mängder av olika mått.

Med vår Kaltenbach kapar vi profiler upp till 150mm. Perfekt vid snabba småkap. I vår semiautomatiska Bomarsåg kan vi gerkapa balkar och profiler i större dimensioner. Fråga oss om just ditt behov.

Genom oss behöver du aldrig lägga tid i din produktion eller vid arbetsplatsen på att kapa materialet. Beställer du färdigkapade balkar, rör eller profiler så kan du sätta dem i produktion direkt vid leverans.

Exempel på material som vi kapar och sågar: HEA-balk, HEB-balk, UPE-balk, IPE-balk, VKR och KKR-rör, plattstål, vinkelstål och mycket mer.

Kontakta oss gärna så berättar vi hur Bromma Stål kan effektivisera din tillverkning.

Svetsning & Tillverkning

Bromma Stål erbjuder dig tillverkade och svetsade detaljer i en certifierad verksamhet enligt EN-1090 och ISO3834. Vi erbjuder dig tillsammans med våra erfarna projektledare att ta fram de produkter som du önskar till din verksamhet. Med verkstadstillverkning från Bromma Stål kan du effektivisera din egen tillverkning och ditt montage av avväxlingar, stålpelare och stålbalk. Vi tillverkade de svetsade produkter som du behöver. Vår tillverkning möter de högsta krav på marknaden. Vår verksamhet är certifierad mot EXC1 EXC2 och EXC3.

Klippning av plåt

I vår Adira gradsax kan vi erbjuda er klippta plåtar enligt de mått du önskar. Vi kan klippa längder upp till 3000mm i 10mm tjocklek, S355-kvalité på plåten. 

Med färdigklippta plåtar får du en enklare hantering med minimerat spill. 
Exempel på plåt vi klipper: Corten, varmvalsad plåt, kallvalsad plåt, rostfri plåt, aluminiumdurk, rostfri plåt och aluminium plåt bland mycket annat.

Låt oss hjälpa dig klippa plåten till nästa projekt

 

Bockning av plåt

I vår kantpress kan vi pressa plåt i 8-10mm tjocklek. Vi tillverkar allt från hörnskydd, kantlister, omfattningar, lådor och boxar i vår kantpress. Vi hjälper er gärna att ta fram en vinkelprofil med dina specifika mått. Vi bockar aluminium, rostfri plåt, corten plåt eller vanlig plåt bland annat. Maximal längd 3800mm.

Kom gärna in med en skiss eller ritning så hjälper vi er att tillverka era produkter. Våra duktiga yrkesmän hjälper er att förverkliga er idé.

Valsning av plåt och profiler

Vi kan hjälpa er att rundforma plåtar genom valsning i vår plåtvals, vi klarar av tjocklek upp till 6mm, med bredder om 1500mm. Perfekt om ni vill ha kantavskiljare i cortenplåt till trädgårdskanter. Eller vid tillverkning av cylindrar och konor.

I vår profilvals, kan vi valsa fyrkantsrör, u-balk, plattstål eller runda rör. Runda rör upp till 60mm diameter, fyrkantsrör upp till 60mm. Lämpligt vid tillverkning av balkongräcken med radier, svängda räcken eller runda bord.

Våra skickliga yrkesmän hjälper er gärna att förverkliga era drömmar. Kom till oss med era ritningar eller skisser.

Transport

Med hjälp av vår breda fordonspark och goda samarbeten med speditörer så har vi möjlighet att erbjuda dig flexibla leveransalternativ både inom Stockholm men även utanför vår egen region när det gäller ditt stålbehov. 

Inom Stockholm levererar vi på Bromma Stål med egna bilar, både med eller utan kran, beroende på vad som är lämpligt i ditt fall. Vill du även ha hjälp med kraning på arbetsplatsen så kan vi hjälpa till även med detta, antingen med egen eller inhyrd bil, beroende på förutsättningarna. 

Bromma Stål har alltid alkolås i våra bilar. Allt för att du som kund skall känna dig trygg med vår leverans av stål. 

Våra leveransbilar:

Volvo FE - 2017 Kran cirka 24 meter + 9 meter med jibb

Volvo FE6x2 - 2011 Kran cirka 15 meter Maxlast: 13562kg 

Volkswagen Crafter 35 - 2010 Maxlast: 1135 kg 

Volkswagen Caddy - 2014 Maxlast 632 kg.

Vi kör gärna ut ditt material nästa gång!

Ytbehandling

Lackering och målning:

Tillsammans med våra samarbetspartner kan vi hjälpa dig ta fram en färdig produkt från tillverkning till ytbehandling. Vi erbjuder dig gärna rådgivning kring val av ytbehandlingsmetod för att kunna anpassa vår produkt utifrån dina förutsättningar. Behöver du en viss korrosivitetsklass så har vi god kännedom om vilka alternativ som finns att välja på marknaden. 

Exempel på produkter som oftast pulverlackas: Inredningsdetaljer som bord, bänkar, hyllor. Franska balkonger, balkongräcken 

Exempel på produkter som oftast våtlackeras: Långa och stora produkter, balkongräcken som skall svetsmonteras.

Varmförzinkning:

Bromma Stål samarbetar med några av de främsta varmförzinkningsföretagen för att kunna erbjuda dig som kund en produkt som är tillverkad och ytbehandlad med goda korrosionsegenskaper. 

Varmförzinkning är en kostnadseffektiv metod för att rostskydda dina stålprodukter. Ytbehandlingsmetoden uppnår höga korrosionsklasser bara genom sitt grundutförande, oftast C3 eller C4. Vill man kombinera detta med ett målningsprogram går det bra för att kunna nå upp till korrosionsklasser kring C5. 

Varmförzinkning är en prisvärd lösning när man vill rostskydda större mängder som skall hålla en låg livslängdskostnad då ytskiktet på den varmförzinkade ytan håller sig vid god kvalité under en lång tid. 

Exempel på produkter som vi kan hjälpa er att varmförzinka: Balkar, avväxlingar, ställningar, brunnslock, stålpelare, VKR-rör KKR-rör, bland mycket annat.

Rådgivning

Bromma Stål har en djup erfarenhet om stålmarknaden och dess olika aktörer. Vår unika kombination av grossistförsäljning och tillverkning ger oss stora möjligheter att hjälpa dig att ta fram de produkter du efterfrågar. 

Vi har goda kunskaper i tillverkningsprocesser och ritningsläsning vilket vi gärna använder för att rådge dig kring vad som är kostnadseffektivast vid tillverkning av era produkter.

Kontakta oss gärna med dina behov så hjälper vi dig!

Har du en skiss eller ritning?

Kontakta oss gärna med frågor eller prisuppgifter.
Inget är omöjligt för oss!

Kontakta oss